لوله گالوانیزه چیست ؟

لوله گالوانیزه چیست ؟

لوله گالوانیزه جزء دسته لوله های فولادی درزدار قرار میگیرد و روش ساخت آن به طور کلی به این صورت است که ابتدا ورق سفید نورد شده به شکل لوله یعنی یک استوانه توخالی درآورده می شود و سپس درزایجاد شده آن جوش داده میشود.به علت وجود همین درز جوش به این لوله ها لوله گالوانیزه درزدار نیز میگویند .
لوله های گالوانیزه در بازار بیشتر با نام لوله های آهنی سفید شناخته می شود ولوله های گالوانیزه در دو نوع گالوانیزه فولادی و گالوانیزه آهنی تولید میشوند . لوله های فولادی گالوانیزه نسبت به لوله های گالوانیزه آهنی سبک تر هستند و بیشترین استفاده از آن ها برای تهویه انجام می شود.
جنس این لوله ها از فولاد نرم است و برای ساخت آن ورق فولاد را با با فشار از داخل قالب عبور می دهند و بعد از آن درزهای موجود را بهم جوش میدهند تا فاصله و درز لوله ها از بین برود.
و ازانجایی که عمدتا این لوله ها در جاهایی کاربرد داردند که در معرض مستقیم رطوبت قرار میگیرند. . این نوع لوله ها نیز نسبت به اسید از حساسیت بیشتری برخوردار هستند و هر نوع اسیدی که برای چدن مضر باشد برای لوله های گالوانیزه فولادی نیز مضر خواهد بود.
برای جلوگیری از خوردگی فلز و زنگ زده گی باید طی عملیات گالوانیزاسیون گالوانیزه شوند لذا این لوله ها پس از تولید اولیه جهت گالوانیزه شدن در حوضچه های حاوی عنصر zn روی غوطه ور شده و سرتاسرسطح لوله با لایه ای ازفلز روی پوشانده میشود یا به اصطلاح روی اندود میشوند.

لوله گالوانیزه چیست ؟

روی مانعی در برابر خوردگی و پوسیدگی ایجاد می کند تا لوله در معرض عناصر محیطی در فضای بازکه قرار می گیرد آسیب نبیند. لوله های گالوانیزه معمولا از سالها ی قبل از سال ۱۹۶۰ درخانه های ساخته شده نصب شده بودند . هنگامی که این لوله ها اختراع و تولید شدند، گزینه ی بسیار مناسبی برای خطوط آبرسانی و لوله های فاضلابی بودند. اما امروزه این موضوع کاملا روشن و مبرهن است که قرار گرفتن طولانی مدت این لوله ها در معرض آب و رطوبت موجب می شود لوله گالوانیزه دچار فرسایش و زنگ زدگی در فضای داخلی لوله شود.

لوله های گالوانیزه در بازار لوله به دو صورت شاخه ای و کیلویی عرضه شده و به فروش می رسند. در صورت نیاز برای خرید انواع لوله گالوانیزه به صفحه قیمت لوله گالوانیزه  مراجعه نمایید.

برمبنای نوع جنس فلزی که لوله گالوانیزه از آن ساخته می شود این لوله ها به دو دسته کلی زیرتقسیم بندی می شوند:

لوله های گالوانیزه آهنی

لوله های گالوانیزه فولادی

لوله گالوانیزه آهنی

 

لوله گالوانیزه آهنی که عمدتا به رنگ خاکستری و تیره می باشد و از این طریق قابل شناسایی هستند . و به دو نوع گالوانیزه متوسط و سبک تقسیم بندی می شوند. لوله ی گالوانیزه آهنی از جنس آهن سفید نورد شده می باشد که به ان ها لوله درز دار نیز گفته می شود که در این لوله ها درزایجاد شده هنگامی که ورقه های نورد به شکل استوانه در اورده می شود لبه ها و شکاف ایجاد شده به وسیله دستگاه هایی به یکدیگر متصل گردیده و جوش داده می شوند و پس از آن لوله در حمام فلز روی که به حال مذاب درآمده فرو برده شده و گالوانیزه می شود.

لوله گالوانیزه فولادی

لوله گالوانیزه فولادی که عموما جهت مصرف برای تهویه استفاده می گردد و همچنین در تخلیه فاضلاب ساختمان ها نیز از این نوع لوله ی گالوانیزه فولادی استفاده می گردد. از آنجایی که لوله گالوانیزه فولادی از جنس فولاد نرم می باشد و هنگام ساخت این نوع لوله برای افزایش مقاومت به خوردگی و گالوانیزه کردن آن ها و مقاومت در برابر انواع اسیدها و زنگ زدگی و زنگار زدن آن ها را در یک وان پر از فلز روی مذاب غوطه ور کرده تا عمل گالوانیزاسیون لول انجام گیرد.

ویژگی های لوله گالوانیزه

۱٫ ضریب هیزم ویلیام این لوله بر حسب اینچ می باشد .
۲٫ طول لوله های گالوانیزه عموما شش متر می باشد.
۳٫ اتصالات آن قفل ، کمربند و برشن است.
۴٫ این لوله ها با دنده پيچي به يكديگرمتصل به وسیله مواد مناسب آب بندي مي شوند ..

لوله های گالوانیزه آهنی و فولادی عمدتا در متراژهای شش متری دو سر تولید می شوند که دو سر دنده با قطر ۱/۲ اینچ تا ۸ اینچ تولید می شوند.

قطر لوله های گالوانیزه که به قطرهای اسمی معروف می باشند و بدین گونه است که از قطر داخلی (ID) لوله بیشتر و همواره از قطر خارجی (OD) کوچکتر هستند.
لوله گالوانیزه در صنعت کاربردهای بسیار زیادی دارد. ساختمان خانه ها معمولا از لوله ساخته شده است. لوله های گالوانیزه درعین حال که بسیار مقاوم و بادوام هستند معمولا از نظر هزینه و قیمت به صرفه هستند. هم چنین از آنجایی که این لوله ها قابلیت بازیافت و استفاده مجدد دارند استفاده از این لوله ها بسیار مورد استقبال قرار گرفته است .

اگر قصد خرید لوله های گالوانیزه را دارید معمولا این نوع لوله ها بر اساس نمره شناخته می شوند. لوله های گالوانیزه را با استفاده از دنده پیچی به یک دیگر متصل کرده و با استفاده از مواد مخصوص این دو لوله را را به یکدیگر متصل و آب بندی می کنند.

لوله گالوانیزه تست و غیرتست

لوله های گالوانیزه تولید شده اگرقرار باشد برای انتقال گاز و مایعات استفاده و به کار گرفته شوند باید تحت تست هیدرواستاتیک یا عدم نشتی قرار گیردند که در اینصورت  به این لوله هایی که تست شده هستند  لوله گالوانیزه تست میگویند ولی اگر قرار باشد در کاربرد های دیگر مثلا عنوان داربست در گلخانه وصنعت ساختمان و …. مورد استفاده قرار گیرد نیازی به انجام این تست نیست و به لوله های که مورد تست و ارزیابی قرار نگرفته اند لوله  گالوانیزه غیرتست میگویند.

اگر قصد خرید انواع لوله تست آب را دارید می توانید از فروشگاه آهن تک پاییین ترین قیمت آن را درخواست کرده و جهت بهترین انتخاب لوله در زمینه کار ی خود از کارشناسان این فروشگاه مشاوره جامع دریافت نمایید .

لوله گالوانیزه در سه کلاس زیرتولید میشوند

• لوله‌گالوانیزه سبک
• لوله‌گالوانیزه متوسط
• لوله‌گالوانیزه سنگین

لوله های گالوانیزه به دو صورت زیر طراحی و تولید می شوند :

• لوله‌گالوانیزه گرم
• لوله‌گالوانیزه سرد

کاربردهای لوله گالوانیزه

پیش از سال ۱۹۷۰ ، از فولاد گالوانیزه جهت تولید لوله های آبرسانی در ساخت و ساز استفاده می شده است . از آن در کاربردهای فضای باز، در هر کجا که نیاز به استحکام فولاد باشد، مانند بست های نرده و ریل، داربست و به عنوان نرده های محافظ استفاده می شود.
هنگام نصب، رنگ لوله های گالوانیزه همانند نیکل و شفاف به نظر می رسد. اما پس گذشت مدت زمانی دراثرمجاورت با هوا و رطوبت و فرسودگی، لوله گالوانیزه بسته به محیط آن ممکن است بسیار تیره تر به نظر برسد.

یکی از مهم ترین ویژگی هایی که لوله های گالوانیزه دارند، قابلیت بازیافت و استفاده مجدد آن ها است. لوله های گالوانیزه را می توان در کوره های حرارتی ذوب کرده و مجدداً مورد استفاده قرار دارد جهت تولید محصولات جدید.

کاربرد لوله های گالوانیزه که لوله سفید نیزنامیده می شود بسیار گسترده و وسیع است و درخطوط انتقال گاز و آب بیشترین استفاده را از این نوع لوله ها شاهد هستیم.
این لوله‌ها بیشتر از ۵۰ سال است که در صنایع و بخش‌های مختلف کشورمان به کار گرفته شده اند و همچنان استفاده از آنها روز به روز در حال بیشتر شدن است.
کاربرد لوله‌های گالوانیزه تنها به انتقال مایعات محدود نمی شود. بخش عمده‌ ای از خطوط انتقال گاز توسط لوله‌های گالوانیزه ایجاد می شود. در سیستم‌های آبیاری نیز لوله‌های گالوانیزه کاربرد بسیار زیادی دارند و برای لوله‌های انتقال در این سیستم‌ها از جمله سیستم‌‎هایآبیاری چرخشی وآبیاری خطی از محصولات گالوانیزه استفاده می‌شود.

با گسترش روز افزون شهرها، سیستم‌های انتقال آب و همچنین کانال‌های فاضلاب نیز گسترش فراوانی پیدا کردند. قابلیت اطمینان بالا برای سیستم‌های انتقال و همچنین هزینه نگهداری پایین فاکتورهای بسیار مهمی در پیاده سازی این پروژه‌های عظیم هستند؛ به همین دلیل کابرد لوله‌ گالوانیزه در این موارد بسیار با اهمیت می‌شود. لوله‌های گالوانیزه در ساخت تصفیه خانه‌ها و سیستم‌های تهویه نیز کاربرد فراوانی دارند.
در بسیاری از موارد نیز از این لوله‌ها به منظور انتقال مواد استفاده نمی‌شود و مصالح قابل اطمینانی برای ساخت و ساز خواهند بود. در برخی از موارد در ساخت دکل‌های مخابراتی و حتی ساخت گلخانه‌ها از لوله گالوانیزه گلخانه ای استفاده می‌شود.


ضد زنگ بودن و مقوامت بالای لوله‌های گالوانیزه این لوله را به مصالح مناسبی برای ساخت گلخانه‌ها تبدیل کرده‌است. دلیل دیگر محبوبیت این لوله‌ها در گلخانه‌ها، سادگی در نصب و باز و بسته کردن این لوله‌ها است. برای این موضوع بیشتر از لوله‌های سایز ۱،۱/۲،۲/۳ استفاده می‌شود تا به دلیل وزن سبک‌تری که دارند، حمل راحت‌تری داشته باشند.

 

سایز لوله های گالوانیزه

طول لوله های گالوانیزه به طور کلی ۶ متری است ولی قطر لوله بین ۱ تا ۸ اینچ متغیر است.

به دلیل کاربرد این لوله در جاهایی که با دما و فشار مواجه است باید از ضخامت خوبی برخوردار باشد پس تفاوتی بین قطر داخلی و خارجی لوله به وجود می آید در نتیجه این لوله ها بر اساس نمره یا قطر اسمی در بازار شناسایی میشوند و بر این مبنا, سایز لوله گالوانیزه شامل موارد زیر است:

• لوله نمره ۲ با سایز ۲/۱ اینچ به ضخامت ۲ میلیمتر
• لوله نمره ۲٫۵ با سایز ۴/۳ اینچ به ضخامت ۲ میلیمتر
• لوله نمره ۳ با سایز ۱ اینچ به ضخامت ۲ میلیمتر
• لوله نمره ۴ با سایز ۴/۱٫۱ اینچ به ضخامت ۲ میلیمتر
• لوله نمره ۵ با سایز ۲/۱٫۱ اینچ به ضخامت ۲ میلیمتر
• لوله نمره ۶ با سایز ۲ اینچ به ضخامت ۲ میلیمتر
• لوله نمره ۲ با سایز ۲/۱ اینچ به ضخامت ۲٫۵ میلیمتر
• لوله نمره ۲٫۵ با سایز ۴/۳ اینچ به ضخامت ۲٫۵ میلیمتر
• لوله نمره ۳ با سایز ۱ اینچ به ضخامت ۲٫۵ میلیمتر
• لوله نمره ۴ با سایز ۴/۱٫۱ اینچ به ضخامت ۲٫۵ میلیمتر
• لوله نمره ۵ با سایز ۲/۱٫۱ اینچ به ضخامت ۲٫۵ میلیمتر
• لوله نمره ۶ با سایز ۲ اینچ به ضخامت ۲٫۵ میلیمتر

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
تماس با کارشناسان آهن تک
ارسال پیام از طریق واتس آپ